Friedrich Nietzsche

"Toate spiritele profunde au nevoie de o masca: mai mult decat atat, in jurul fiecarui spirit profund se formeaza neincetat o masca, datorita interpretarii invariabil false, adica anoste, a tuturor cuvintelor sale, a tuturor pasilor sai, a tuturor manifestarilor vietii sale."

joi, februarie 22

2. PRIMUL MAIL - RASPUNS LA INVITATIA "JAMULUI INVITATIONAL"

Chiar eram curios cum arata o invitatie de asta... Ceva mai elaborata decat una de nunta, chiar daca e cu mai multe greseli gramaticale.

Singurul motiv pentru care as fi venit la acest jam ar fi fost acela de al insoti pe Bannutz, care este foarte bun in ciuda faptului ca are doar 15 ani. Desi am incercat sa-l conving sa nu se duca nu l-am putut face sa se razgandeasca, dimpotriva, acum am si eu invitatie. Sper sa nu existe vreo suspiciune asupra lui, din cauza ca eu nu agreez absolut deloc modul asta de a organiza un jam si nici asa-zisa voastra "filosofie".

Parkour e un sport in care nu exista nici antrenori si nici lideri. De ce nu va e clar inca aspectul asta? De unde toata autoritatea asupra voastra? De unde toata legitimitatea? Cine v-a investit pe voi sa organizati jamurile? Cine va da dreptul voua sa faceti "invitatii"?

Toata mascarada cu "nu competitiei"! Ce presupune o competitie? Daca tot vorbiti despre o "filosofie" a parkour-ului? Competitia presupune ierarhia, da? Iar voi spuneti ca sunteti impotriva competitiei, deci implicit sunteti impotriva ierarhiei. Dar toata afacerea cu "staff-ul" x, y, cu liderii locali care fac liste, cu voi care dati invitatii, cu limite de varsta ( apropo de limite, cum era aia cu parkour care incearca sa depaseasca limitele si obstacolele?), toata afacerea asta e tocmai baza unei ierarhii pe care o creati, si in fruntea careia v-ati impus. Singurul mod de a va da jos de acolo si de a distruge, odata pentru totdeauna, ideea cretinoida conform careia trebuie sa existe niste lideri in parkour, care sa faca niste liste, care sa antreneze si sa invete niste oameni samd, este de a nu da curs acestei invitatii. Din acest motiv, nu ma voi prezenta nici la acest jam, nici la oricare alt jam organizat de voi, nici daca primesc 7 invitatii speciale. Cu siguranta, pe voi nu va afecteaza acest lucru. Sper ca, in curand sa realizeze cat mai multa lume, ca participand la jamurile voastre nu face decat sa denatureze parkour-ul, sa-i restranga libertatea, sa il transforme intr-un soi de fotbal ( cu echipe, cv-uri, fise medicale, patroni, samd) si sa va recunoasca pe voi ca mari lideri. Nu contest capacitacile voastre fizice si nici tehnica de parkour, contest mentalitatea voastra complet ipocrita.

Spuneti ca preferati calitatea, si nu cantitatea? Sa inteleg ca asa se spune mai nou la nepotism, calitate? Caci daca eu as fi un foarte bun traceur, dar care nu va cunoaste, poate care nici nu v-ar suporta daca v-ar cunoaste, si care nu-i agreeaza pe "baronii locali" care fac liste, cum as putea eu veni la jam? Si sa zicem ca si traceurs.ro mi se pare complet pueril, din moment ce acolo e o gasca de ultrasi de-ai lui satan, twaste, etc. Deci, calitatea mea ar fi ignorata din start. Si s-ar recurge la cantitatea formata de "facatorii de liste" si "datatorii de viata", pardon de "invitatii". In concluzie, "jamul invitational", nu e nicidecum calea spre primordialitatea calitatii, ci a "oligarhiei" bazate pe afinitatile personale.

Ati creat din parkour un concurs de pupaturi in cur - cururile fiind, evident, intotdeauna ale voastre. Nu va temeti! Nimeni, intreg la cap - printre care ma numar si eu - nu ar vrea sa va ia locul! Fie ca pupaturile in cur sa continue si ultrasii sa se aplece in continuare in fata initiativelor voastre, dar, in acelasi timp, fie ca "jamul invitational" sa ramana doar pentru voi, o chestiune de familie sa-i zicem. Nu mai trimiteti invitatii! Pastrati-le pentru voi!

Eu sunt pentru un jam liber si pentru un parkour natural, fara lideri, fara antrenori! Daca nu sunteti intr-atat de "dictatori" va rog postati mail-ul asta la o eventuala rubrica pe traceurs.ro "critici ale jamului invitational"!

Shao,

PS: Repet! Nu contest faptul ca sunteti foarte buni la pk, ci faptul ca voi considerati ca "experienta" asta va da voua dreptul sa faceti ce vreti din pk. Poate veti replica spunand ca nu sunteti numai voi, sunt atatia care sustin ideile de pe traceurs.ro. Prosti sunt destui...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu