Friedrich Nietzsche

"Toate spiritele profunde au nevoie de o masca: mai mult decat atat, in jurul fiecarui spirit profund se formeaza neincetat o masca, datorita interpretarii invariabil false, adica anoste, a tuturor cuvintelor sale, a tuturor pasilor sai, a tuturor manifestarilor vietii sale."

miercuri, mai 27

REZULTATUL ALEGERILOR PREZIDENTIALE din 2009 sau cum joaca politicienii alba neagra !


Iar an electoral! Iar circ si paine! Iar multimi inspaimantatoare de mii de oameni care, cumparati din ce in ce mai ieftin - de la o coada la mici si bere la inghesuiala pentru ascultat o poanta "buna" a la base -, "reusesc" sa treaca peste foame, peste locul de munca lipsa, peste rata la banca, peste intretinere, peste clivajul din ce in ce mai acut dintre saraci si bogati si sa se duca "sa-si verse amaru'" pe un insignifiant buletin de vot, cu constiinta impacata ca l-au "pedepsit" pe cel ce nu si-a respectat promisiunile electorale. Constiinta lor ar trebui sa semnaleze un singur lucru in aceasta privinta: ca peste 4 ani o sa fie nevoit sa "pedepseasca" din nou vreun individ pentru nerespectarea promisiunilor din campania electorala si niciodata, absolut niciodata, nu va fi "nevoit" sa premieze pe cineva pentru uimitoarele binefaceri pe care le-a indeplinit.

In tara asta nu candideaza nimeni, functiile nu se castiga - se ocupa! Nu inteleg dezbaterile politice indreptate in directia asta! Cine candideaza, cand candideaza, de ce, cum candideaza, dar are sanse?

1. In tara asta nu exista ideologii! Nu exista lupte pentru cauza socialista, sau liberala, sau oricare alta. Exista o singura iluzie, numita capitalism, iar lacomia, disperarea, tanjirea dupa avere mana orice astfel de politicianist intr-o "campanie electorala".

2. Daca nu exista ideologii, nu exista partide! Dar exista "partide", si avand in vedere si scopul unic al fiecarui "candidat", putem considera ca avem in Parlament un partid unic. Toate certurile, toate atacurile, toate "injunghierile" politice sunt profund superficiale, sunt provocate si promovate cu scopul obtinerii unui profit de catre media in urma "analizarii" acestor evenimente. Sunt o alta forma de control social, individul este atras pentru o zi de "farmecul" acestui spectacol, si nu mai vede foamea, gropile, (copacii oricum nu-i vedea ca nu sunt), intersectiile transformate in parcari, etc.

3. Statul roman este unul clientelar, si nu unul administrativ. Politizarea institutiilor nu este altceva decat o sursa de finantare a campaniilor electorale, un alt fel de control social, o alta dovada ca lor nu le pasa de profesionalism ci doar de securitatea locului lor de "munca", si nu al altora. Pun oameni de incredere in functiile de conducere? Dar ei, ei sunt de incredere?

4. Sa vedem dintre cine si cine o sa alegeti: un joc de lopatele sau o tunsoare de oi, "aviara gripa" sau "masturbartorul" liberal, ipocrizia unei pitipoance, a unei "nicusoare", sau "experienta" unor batrani politicianisti? Si am impresia ca "experienta" nu trebuia pusa intre ghilimele, la urma urmelor, mai aveti bani? Nu! Mai vreti? Pacat...

5. E cat se poate de clar ca marinerul va candida inca odata, e cat se poate de clar ca tot ce face acum este doar o modalitate de a atrage atentia asupra sa de la situatiile penibile prin care trecem noi toti, e cat se poate de clar ca e poate una dintre cele mai bune si mai inventive maniere de "campanie elecotrala" din tara asta, de dupa '89 si pana in prezent.

6. Guvernul actual nu exista! Cele doua partide au negociat fotoliile ministerelor pentru ca nici unul dintre cele doua nu-si permitea ca celalat sa intre in opozitie, pentru ca opozitie inseamna crestere a capitalului electoral. Interesul acestui "guvern" este de a finanta campania prezidentiala. Alegerile europarlamentare nici pe ei nu par a-i interesa in mod deosebit. Scopul suprem al acestui "guvern" este administrarea alegerilor prezidentiale, caci de abia dupa ce "noul" capitan va intra in functie se va alege guvernul. Actualul va fi dizolvat, iar unul nou va promite o comunicare eficienta intre presedintie si executiv si o rezolvare urgenta a "problemelor poporului." (Spun "noul" capitan pentru ca este evident, ca desi ceilalti candidati isi perfectioneaza tehnicile discursive, tehnicile elecotorale, nu sunt decat niste "wannabe", niste pozari, niste figuranti. Pentru presedintie nu candideaza nimeni! Presedentia este si va fi ocupata! E cat se poate de simplu, actualul va fi, din pacate, si viitorul!

7. Unde va este capul? Ganditi odata! Traim cu totii o mare minciuna! De ce am vrea sa participam la penibilul lor? Tu nu alegi nimic, alegerile sunt facute deja! Dar vai, daca nu se duce nimeni la vot ce o sa se intample atunci? Ar fi minunat, ar fi un moment istoric, si nu datorita absenteismului ci in special datorita faptului ca pentru prima data in istorie politicianistii vor fi fortati sa gandeasca, sa gaseasca o solutie. Dar, daca mergem toti? O sa fie intr-adevar o schimbare, el care ar fi castigat cu 8% va castiga cu 80%! Iata marea schimbare! Iata "marea revolutie"!
Sa mergem toti la vot! Hai sa ne pierdem zilele alea de duminica pentru ca oricum zilele de duminica n-au devenit decat niste zile de balci, in care credulii, cocalarii si pitipoancele din clasa de jos, si multe alte specimene de acest gen, participa la o serie de defilari in care se screm din toate incheieturile pentru a ajunge sus, pentru a fi in centrul atentiei, pentru a se vedea ca au bani, ca o duc bine. Duminica a devenit ziua oficiala a ipocriziei, snobismului, inculturii si a declaratiilor de "dragoste"! Atunci, daca tot este o zi "imbacsita" de dragoste dati-mi voie sa ma fut in ea!

3 comentarii:

  1. Am citit aproape toate articolele de pe prima pagina. Toate aceste lucruri se intampla la momentul actual aproape in toata lumea (ma refer la politica asta, democratie).
    Am incercat sa ma gandesc la o solutie care ar putea rezolva aceasta problema (cel putin in "wc-ul nostu"), insa cu oamenii care traiesc aici, nu prea se poate. Ei sunt incatati asa si pot da foarte usor din gura, insa nu pot pune in practica ceea ce spun, pt ca asta i-ar face ipocriti (nu ca nu ar fi deja).

    Mai vazusem ceva vreme in urma un filmulet interesant .. uite un link, daca ai timp sa te uiti .. e scurt: http://wimp.com/thegovernment/

    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. merci ca ti-ai facut timp sa te uiti pe aici ! e greu cu solutiile, fiecare ar trebui sa inceapa sa se schimbe...dar in directia evolutiei, nu invers cum s-au schimbat toti dupa 89'. Si mai apoi, cand nu vom mai avea accidente rutiere cu cocalari, cocalari in general, sticle de cola in gradinile din fata blocurilor, parcari pe prima banda a strazilor, inculti, snobi, ipocriti...poate poate

    RăspundețiȘtergere