Friedrich Nietzsche

"Toate spiritele profunde au nevoie de o masca: mai mult decat atat, in jurul fiecarui spirit profund se formeaza neincetat o masca, datorita interpretarii invariabil false, adica anoste, a tuturor cuvintelor sale, a tuturor pasilor sai, a tuturor manifestarilor vietii sale."

vineri, mai 29

Plictisit de "misoginism"...

Adevaratul misoginism este reprezentat de acceptarea termenului "femeie" si nu de acuzele aduse la adresa acestei notiuni. Inventarea si preluarea unei denumiri atrage dupa sine responsabilitatea determinata de criticile si aprecierile formulate cu privire la respectiva situatie.

Cele ce se vor considera in continuare "femei", doar acelea vor fi "lovite" de replicile sexiste, iar cei ce se vor considera in continuare "oameni", doar aceia vor fi "loviti" de trimiterile la regnul animal.

Omul, prin ingamfarea, incapatanarea si orgoliul dat de existenta limbajului, a creat termenul "om" pentru a-si marca presupusa superioritate fata de celelalte fiinte care nu detin un limbaj asemanator, animalele. Mai tarziu, pentru a se da startul primei lupte de clasa - aceleia dintre barbat si femeie - s-au creat notiunile de "barbat" si "femeie".

Acum, noi cei care traim dincolo de bine si de rau, ne amuzam cu cinism pe seama patimirilor unora care sufera odata cu insusirea acelor "titluri".

PS: Daca te latra un caine, te latra pentru ca nu l-ai salutat tu primu! Daca te musca, te musca pentru ca i-ai raspuns urat!

2 comentarii:

  1. femeile sunt niste curve proaste =))

    RăspundețiȘtergere
  2. barbatul are minte de porc si tocmai ceea ce il face barbat nu este sub comanda lui intotdeauna =)))

    RăspundețiȘtergere