Friedrich Nietzsche

"Toate spiritele profunde au nevoie de o masca: mai mult decat atat, in jurul fiecarui spirit profund se formeaza neincetat o masca, datorita interpretarii invariabil false, adica anoste, a tuturor cuvintelor sale, a tuturor pasilor sai, a tuturor manifestarilor vietii sale."

duminică, mai 17

A fi anarhist...


A fi anarhist inseamna a fi indragostit de Natura... de Om... de Animal. Dragostea presupune insa, in acelasi timp, si ura, dar aceasta ura este indreptata impotriva tuturor formelor de amenintare, degradare, plictiseala, decadenta, obisnuinta, exploatare, individualism.

Iubitei tale... ii spui ce te deranjeaza si ce iti place la ea!
Omului... de ce nu ii spui ce te deranjeaza si ce iti place la el?

A fi anarhist inseamna, in prima instanta, a-i spune Societatii, Naturii, Omului, Animalului ce iti place si ce nu, ce te deranjeaza si ce nu, ce ai vrea sa se schimbe la tine, ce ai vrea sa se schimbe la acestea.
A fi cetatean, democrat, liberal, socialist, conservator inseamna a fi casatorit de mic cu o fiinta de care nu iti place, iar daca incepe sa iti placa - se intampla doar pentru ca si ei ii place de tine. A fi fascist inseamna a viola, orice fiinta.

Daca aceasta relatie - Om-Animal, Om-Societate, Om-Natura, Animal-Societate - nu functioneaza... si intr-adevar, nu functioneaza... aceasta se intampla din cauza ca unora le este frica sa iubeasca si sa-si apere iubirea lor, le este frica sa fie anarhisti!

PS: De ce nu acceptati anarhismul? In viata voastra de zi cu zi, in relatia voastra cu fiinta iubita, sunteti anarhisti - nimeni nu este stapan! Sau, doar nu pretindeti ca aveti o dama de companie?
Si totusi, relatia functioneaza, ba mai mult, sunteti foarte fericiti de pe urma acelei relatii! De ce pastrati asta doar pentru voi, egoistilor?

Un comentariu:

  1. Daca anarhismul inseamna iubire,atunci inseamna compromisuri,iar oamenii din societatea actuala,sclavi ai individualismului,au uitat sa faca orice compromis sau sa iubeasca ceva fara a avea un beneficiu personal.A fi anarhist inseamna a alege,a crede,a fi om si a lupta pentru schimbare,insa fascistii astia de capitalisti si-au umplut capul cu prea mult confort ca sa mai poata gandi pentru ei insisi.

    RăspundețiȘtergere