Friedrich Nietzsche

"Toate spiritele profunde au nevoie de o masca: mai mult decat atat, in jurul fiecarui spirit profund se formeaza neincetat o masca, datorita interpretarii invariabil false, adica anoste, a tuturor cuvintelor sale, a tuturor pasilor sai, a tuturor manifestarilor vietii sale."

vineri, aprilie 24

Va hraniti egooo-ul, ipocritilor ! Aah, ne scuzi ca nu suntem sado-masochisti...

despre activismul anarhist...

- Hai domle' fii serios. Nimeni, dar nimeni, nu lupta pentru bunastarea altcuiva, ci pentru bunastarea lui.

- Sa inteleg ca anarhistii revolutionari sau marxist-leninistii, ca cei condusi de Che Guevara, nu luptau pentru eliminarea exploatarii indivizilor de catre imperialisti ci luptau pentru stoparea exploatarii lor, nu luptau pentru libertatea si fericirea acelor oameni, ci pentru libertatea si fericirea lor ?

- Tu-mi spui mie ca cineva se angajeaza gratuit intr-o lupta pe care o duce pentru altcineva si nu pentru el? Trebuie sa aiba o satisfactie. Isi hraneste ego-ul. Va hraniti egoo-ul, ipocritilor!

- Dar daca noua ne place ceea ce facem, si nu facem numai pentru noi? S-ar parea ca si noua ne revine o parte din satisfactie. Cine ar face ceva fara sa fie impacat cu ceea ce face, daca nu doar un sclav? Sau...aah, ne scuzi ca nu suntem sado-masochisti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu