Friedrich Nietzsche

"Toate spiritele profunde au nevoie de o masca: mai mult decat atat, in jurul fiecarui spirit profund se formeaza neincetat o masca, datorita interpretarii invariabil false, adica anoste, a tuturor cuvintelor sale, a tuturor pasilor sai, a tuturor manifestarilor vietii sale."

duminică, ianuarie 11

anti emigratie...

Desfiintarea statului... Si mai spui ca nu esti idealist? Si mai spui ca te deosebesti de cre(s)tinii pe care-i critici, de care iti bati joc cand ii vezi inchinandu-se idolilor lor de lemn...Oare nu te inchini si tu idolulului tau politic?..."Argumente", "critici" pe care le auzi in principiu daca incepi sa condamni statul...Doar statul roman,nu? Ca uite, in Occident e bine...Nu, nu e bine! Orice forma de stat trebuie uitata odata pentru totdeauna ! Nu se poate trai in afara statului!?...Pai daca (i)rationezi asa, mai ai sansa de a ma numi idealist? Totusi crezi ca desi statul nu e tocmai cel mai bun lucru care ti se putea intampla in fiecare dimineata, deocamdata e cea mai buna forma de administrare a unui teritoriu vast si aglomerat. S-ar spune ca mananci ipocrizie pe paine si rumegi ceva ce nu accepti in totalitate! Esti o vaca bolnava! Nu poti numi idealism ceva ce tie iti e imposibil sa accepti ca fiind foarte probabil, si nu doar dezirabil, utopic ! Sa nu ai niciun ideal politic, sa nu ai nicio viziune politica, nicio preferinta politica...un om apolitic nu poate sa fiinteze, ci doar sa vietuiasca inconstient! Imbecilizarea in masa prin media ( MTV, coca cola, americanizare, europenizare), prin"filosofie" - ca tot sunt criticat uneori ca am "pretentii de filoZof" - imbecilizarea prin "filosofie" la care ne expunem cu totii in momentul in care deschidem o carte ( de Kant in special, sau Descartes, sau Tocqueville) si avem "capacitatea" de a face numeroase analogii cu numeroase alte carti citite rezultand un set de (pre)judecati de "valoare" in lipsa capacitatii de a face numeroase analogii intre actul abstract de a gandi si actul concret de a trai!

Desfiintarea statului...prin emigratie? Niciodata ! Prin revolutie? Intotdeauna !

2 comentarii:

  1. Anarhismul este paradoxal.Suna idiot a face raxboi impotriva razboiului, a flutura un steag negru, ca opozitie la celelalte steaguri-dar in momentul in care esti axifxiat de atatea steaguri, a nu-ti flutura propriul steag suna a supunere.Si oricum, mai bine un steag negru decat unul alb.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. m-am agitat si eu foarte mult timp privitor la "americanizarea" romaniei. dar nu are rost, chiar nu are. cand esti inconjurat de imbecili, mai bine incepi sa ii ignori, pentru ca daca te consumi pe baza ideilor lor, nu faci decat sa iti creezi nervi inutili. sunt o gramada de idei bune in lumea asta care nu se fac insa auzite...si degeaba e unul inteligent daca 100 in jurul lui sunt imbecili. si degeaba incearca cineva sa faca ceva constructiv daca 100 de cretini vin din urma si dau cu piciorul.oricum ,imi place cum scrii. am sa te mai vizitez.
    iti doresc o zi buna.

    RăspundețiȘtergere