Friedrich Nietzsche

"Toate spiritele profunde au nevoie de o masca: mai mult decat atat, in jurul fiecarui spirit profund se formeaza neincetat o masca, datorita interpretarii invariabil false, adica anoste, a tuturor cuvintelor sale, a tuturor pasilor sai, a tuturor manifestarilor vietii sale."

miercuri, noiembrie 26

Cre(s)tinismul....

Da... era logic sa devin ateu acum 4 ani... si logic este sa raman asa. O sa revin asupra ateismului cu alte articole dar am gasit o definitie a crestinismului care mi s-a parut geniala si trebuia sa apara si aici. Acum stau si ma gandesc daca e pamflet sau e o caracterizare realista, eu totusi detin inca un dram de respect si tind spre varianta a doua.

http://www.youtube.com/watch?v=7MbrmiyRGso ( aici am gasit definitia)

"Christianity - the belief that a cosmic Jewish Zombie who was his own father can make you live forever if you symbolically eat his flesh and telepathically tell him you accept him as your master, so he can remove an evil force from your soul that is present in humanity because a rib-woman was convinced by a talking snake to eat from a magical tree...yeah, makes perfect sense"

Un comentariu:

  1. Nu stiu daca ai vazut Zeitgeist The Movie si Zeitgeist Addendum, dar cred ca sunt doua filme care lamuresc multe lucruri si raspund la multe intrebari la care pana acum poate nu am avut acces sau pur si simplu nu am fi crezut ca sunt asa. Nu as vrea sa devenim toti atei, dar macar daca avem o credinta sa cunoastem tot adevarul si sa stim exact in ce ne incredem. Foarte interesant bloggul. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere